查看: 4270|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 1轉vs2轉

想問下大家金巨個啲係咪應該要轉2 轉? 我唔理戰鬥力的, 轉左又要用解符先出得武技, 只埋好似只係多小小抗? 定仲有咩更重要既野我miss 左? 大家點睇?  
單選投票, 共有 31 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

2轉全部有抗加成, 1轉大部份都無加抗, 轉左2轉點都硬D

金巨2轉左, 本身隻野都高抗D無咁易死~

巨2打抗法抗加成:打抗:40%        法抗:60%

其實係好多下

*固有技能 -忍耐
耗蓝:无
范围:全员、自动
功能:增加全员打击抵抗力,100级初始增加10%,每升2级增加1%。(范围根据等级而增加)
回復

唔洗考慮咁多 金巨呢兩隻必定要2轉
理由 死一隻呢D累曬全隊
寧願唔出解封技都要轉2轉
配合回血點都難死D
至於祝斧可以考慮用主放 一個陣1把祝斧已經足夠
祝斧唔洗睇得太重要 祝斧其實有好多怪都頂唔到 頂一兩隊就OK(3-4隊玩明女可能夠頂)
回復

如果唔2轉我都諗住打下冰hi暴走最多冰肥暴走, 有密set 個啲會頂到嗎?
回復

當然轉二轉 又唔係貴 技可以唔出 抗就一定要要
回復

以下有幾種情況:
1全陣無裝
借問你全陣無裝你上金巨做甚麼呢?加上金巨都要被秒
2全陣神裝
全陣上裝就要二轉,因為先保金巨不死,才能讓它發揮作用,保其他不死
那幾十抗,已經好強,要知道,金巨的作用都只是幾十抗而已
3靠槍斧做主力/靠斧頂怪
不如另買一隻兵用槍斧技,再加金巨二轉加抗?
回復

其實都係用一張姐王巨可以召三頭龍  金卡用槍就... 唔太需要囉
回復

而家朝起手 金仔唔想太低lv 轉(而家金1 250密set), 所以如果唔係必要可能吸高啲有機會先返黎轉? 我只要打到冰蟹/冰肥/冰樹暴走就得~ 再勁啲就遲啲先諗... 如果我180 就轉第日打咩黑肥暴走係咪冇可能?  
回復

你覺得打暴走邊隻生存機率高d?
回復

蚊滋仔 比D心機升LV啦
回復