查看: 199235|回復: 414
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術討論] 昆狗案再接再厲 金額達650億 [已插入相片﹑橘子回信內容]

大賊主角:Hebe=]  / Hebe=[   【男】

受害者1:山貓    達165億裝

受害者2:曦仔    達85億裝

受害者3:nguuu 達80億裝

受害者4:小強    達30億裝
             連同
受害者5:小玟    達180e資金   投根少的城霸州時借的

受害者6:細耀    達110億賭債追唔到

共走數約650億

事原起於星期四 夜晚   容許我口語表達..

夜晚...hebe密我 同我講話買左nguuu 200lv大刀 同200lv mp女

問我有冇2套200set借俾佢  我就答  我d裝放左好多 得一套借到

然後佢就問有無劍 隻大刀想用埋 之後仲借埋對鬼光..

然後佢就上冥界話試下爆技秒唔秒到怪..

再傾多陣 發現off左... 好奇怪 心有不安

到第2日夜晚  我見到另一位主角小強XD打自說[hebe on左密我]

然後我就問佢睇下發生咩事..

傾傾下 原來hebe都借左佢4聖妃劍  我心諗

都借左我把野  仲借多把4武做乜 ?!

心再有不安.. 小強話hebe借裝不嬲有借有還

加上我搵小玟傾左陣 佢指hebe條死仔應該唔會昆人既..總算安心番d

第3日 我再同小玟傾... 然後nguuu都同我傾

原來nguuu都係受害者之一  hebe禮拜四果日同佢收左套200set

然後話開分身fie[即投左霸州個ac] 去俾番錢, 然後向nguuu話fie ac俾人封左 俾唔到錢

然後off左  從此之後無浦頭   而指收左nguuu200mp女同大刀 根本無呢回事

繼而又有一位受害者 曦仔  佢都借左80幾e裝

我地幾位傾左一輪  發現原來hebe開莊輸左110e俾細耀  而且又差小玟180e

就有此一著 成機襯仲有名氣 呃番筆填數  就 呃到成皮野...哈哈

今日 我再同nguuu傾 nguuu話問左polo[hebe男朋友]

叫polo打電話俾hebe 又俾左個電話number俾我地:9770xxxx

nguuu打左去一次 就cut線 而小玟唔肯定hebe有無番黎香港

因為hebe係英國讀書 而據知 入到大房ac[Hebe=]]除了hebe入到之外

佢/條仔 / polo/月蝕/小南都入到的 所以我同nguuu初步估計 兇手唔指一個

而我岩岩同小玟傾完電話之後 小玟話hebe拎我地賊贓果個ac

我地禮拜四傾完一輪 決定俾3日時間 睇下係咪真係英國果邊有斷線問題

到左今日 禮拜日   仲未收到交代。nguuu宣言會報警

飲冰就通知晒服虎同清風果d  都知道晒件事 準備12點前開團敵  禮拜二滅得

不過係夜晚 發現佢已經解左團 而千年亦想keep番枝旗  

基本上 成件事冇仇報  警察果邊做唔到野

大家交易時按決定果一下   就算影相 只可以供大家知道有呢件騙案

因為呢個交易行為 為合法  就算受害者同時控告同一個兇手

現階段 唔會起到任何法律效用

但警芳指的法律程序 同埋理由 都唔會入到佢罪 而橙仔最多凍結ac

不過相信騙徒都會移走賊贓 所以..哈哈 就這樣 165e.....

相比祖佬昆根少果單百億 差天共地

希望大家知道呢件事.. 就算有名氣 都要多加提防

要向人借裝同時  .. 希望你俾野人地去抵押  

一個基本規筆 你安心 我安心 借裝果個又唔洗尷尬

感嘆.... 商業調查科 ...  查到?做到野? 做到 ! 門面功夫囉

大房指定的正身

借裝備的對話

交易時的相片     尾後再補多件200手俾佢..

解團後 膽敢浦頭於清州
我密佢既對話

老實講 我從來交易果陣未影過一幅相 呢張第一次 因為真係無信心
我一向借裝俾人 江仔 飲冰 小玟 糖 魔人果d都未影過一張
佢地有冇影我就唔知喇  
但係影完的相 有咩價值? 可以追討番筆數?
無架!廢架!  係唯一可以證明有呢件事既存在
算係一個報到少少仇

不過佢昆得 預左有人唱  所以我諗佢並唔在乎

新增:
hebe的確係女仔  18歲英國讀中6
而指hebe係男仔果個應該係扮  亦是主兇

澄清:
係男hebe 賺左成皮幾  並唔係本人蝕皮幾  我個人只係3000幾

即係落到手都係呢幾位

經過再深一層查問  鎖定原兇應該係男hebe  即係polo指一直以為hebe係男人果位
係香港度落手...

新增橘子的回信內容, 幾心灰意冷

親愛的會員您好:

【以下是針對您提出的問題所作的回覆】
巨商是使用者自由度高的遊戲。因此常常在遊戲裡發生現實生活上能發生的事情,
但彷彿社會由各成員建立現實世界, 巨商的世界也由使用者建立。
因此本公司或管理者不會干涉使用者之間的紛爭,
建議您可於遊戲中找回該名玩家交涉。

由於這涉及玩家之間於遊戲內的私人問題,
我們是不會介入玩家之間的糾紛,請玩家自行解決或向報警求助。

謝謝您的來信及支持!

哈哈  真係又copy俾我..岩呀 真係抱怨專區
我除左要抱怨個昆狗外 仲要抱怨橘子同警方
兩邊互相推  幾多怨案死晒  哈哈
遊戲中找回該名玩家 還要去交涉
個兇手見到呢d回信都笑到肚痛
幾開心 下次可開新名 或轉其他game再黎多鋪
阻嚇力? gash又係人 警方又係人 邊個會瀨野上身?

總結:

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3743172&extra=page%3D1

評分

參與人數 2樂點 -20 收起 理由
andrew6081 -10 內容不雅
Rebellion.KLC -10 錯誤分類。

查看全部評分

回復

500億咁堅-口-
睇埋相再決定信唔信你
不過基本上係大單野都冇走雞orz
回復 支持 反對

唔洗睇相-.- 你開商一睇下佢個團仲係咪道
咁就乜都清楚晒.......擺明心虛
回復 支持 反對

慘=.=

其實橘子查唔到登入記錄同ip咩??

好彩我一路keep住一手錢一手貨=.=

借錢要有抵押~~

冇仇報既話 唯有忘記喇~~
回復 支持 反對

係呀 原來d城放得7788
polo ac都放左........哈哈
完全無防避添
回復 支持 反對

2仔同小強都俾佢昆..囧晒
回復 支持 反對

只好當做買個教訓吧.....
想追都唔係咁易....
下次唔好咁易信人...
回復 支持 反對

嗯..你係本團書記 ?
回復 支持 反對

哇...照現金計..
成萬3蚊喎a_a
回復 支持 反對

橙仔凍結ac時,可以查埋d野既交易情況,凍埋果d ac/睇下有冇機會比返你地。
回復 支持 反對